www.allkids.forumotion.com
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
www.allkids.forumotion.com

Aici gasesti sprijinul de care ai nevoie
 
AcasaCăutareUltimele imaginiÎnregistrareConectare

 

 Diversificarea.Dilemele inceputului

In jos 
AutorMesaj
christine27
Admin
christine27


Numarul mesajelor : 102
Varsta : 37
Location : Spania
Data de inscriere : 19/11/2007

Diversificarea.Dilemele inceputului Empty
MesajSubiect: Diversificarea.Dilemele inceputului   Diversificarea.Dilemele inceputului Icon_minitimeLun Noi 26, 2007 2:27 pm

Diversificarea inseamna introducerea progresiva a alimentelor solide in alimentatia bebelusului. Pe cat de usor pare totul, pe atat de complicat devine uneori, mai ales cand parintii uita sa ceara sfatul medicului pediatru.


Diversificarea este un pas extrem de important deoarece, la un moment dat, laptele nu mai poate acoperi toate nevoile nutritive ale sugarului.

Diversficarea incepe la 6 luni
Potrivit expertilor in pediatrie, in cazul copilului alimentat exclusiv la san, diversificarea trebuie sa inceapa dupa varsta de 6 luni (sau 5-6 luni, daca a primit si lapte-formula). La copilul alimentat artificial, ea poate incepe de la 4 luni.

Cea mai grava greseala este cea a mamicilor care renunta sa isi mai alapteze copiii la san pe motiv ca nu au destul lapte sau ca acesta nu e consistent. Pediatrii stiu ca si in tarile sarace, femeile au lapte suficient, chiar daca nu mananca mai nimic toata ziua.

Cand micutul a ajuns la 6 luni si se vede clar ca nu-i mai ajunge laptele (se trezeste noaptea tot mai des), trebuie inceputa diversificarea alimentatiei, mentinand totusi si mese de alaptat la san
Sus In jos
https://allkids.forumgratuit.ro
christine27
Admin
christine27


Numarul mesajelor : 102
Varsta : 37
Location : Spania
Data de inscriere : 19/11/2007

Diversificarea.Dilemele inceputului Empty
MesajSubiect: Re: Diversificarea.Dilemele inceputului   Diversificarea.Dilemele inceputului Icon_minitimeLun Noi 26, 2007 2:28 pm

Incepe cu sucurile de fucte!
Pentru prima degustare este recomandat sucul de fructe neindulcit, preferabil de citrice, morcovi, mere. Se creste progresiv cantitatea, apoi si consistenta, prin adaos de pulpa mixata, masa de fructe inlocuind treptat o masa de lapte. Urmeaza cerealele cu lapte, apoi supa de zarzavat (legume), secondata de piureul de legume.

Pentru ca bebelusul are nevoie si de proteine, la aproximativ 2-3 saptamani de la introducerea supei de zarzavat e momentul pentru carne (bine fiarta, mixata initial, preferabil de pasare sau vita). Dupa varsta de 6 luni e bun si ficatul de pasare, care este bogat in fier. Urmeaza oul, iaurtul proaspat, iar de la 9-10 luni preparate in toata regula: ciulama, budinci, papanasi, paine si produse de panificatie, mamaliga, vegetale boabe.

Sfaturi practice:
Dupa varsta de 9 luni, incurajeaza-ti puiul sa manance singur, iar dupa un anisor sa bea din cana.
Renunta la sare si conservanti (rinichiul bebelusului nu prea stie inca toate mecanismele pentru a curata organismul eficient).
Igiena riguroasa a veselei este obligatorie!
Daca ai gatit mai multe portii de mancare pentru copil, trebue sa le pastrezi la congelator, in pungute mici, pentru o singura masa.
« pagina anterioară
Sus In jos
https://allkids.forumgratuit.ro
 
Diversificarea.Dilemele inceputului
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
www.allkids.forumotion.com :: Bucataria noastra-
Mergi direct la: